Philips logo

Philips werd in het jaar 1891 opgericht en heeft door de jaren heen vele verschillende beeldmerken of logo’s gehad. Meer over het eerste Philips logo en het logo dat het bedrijf nu gebruikt, lees je op deze pagina. 

 

Het eerste Philips logo

Philips werd in het jaar 1891 opgericht in Zaltbommel door vader en zoon Philips, maar op dit moment had het bedrijf nog geen logo. Het eerste Philips logo werd in het jaar 1925 geïntroduceerd, bij de oprichting van de naamloze vennootschap Philips Radio. Het eerste Philips logo was te zien op het briefpapier van dit bedrijf en bestond uit sterren en golven. De golven stonden symbool voor radiogolven en de sterren in het logo representeerden het licht. Het ontwerp van het eerste logo werd gemaakt door de heer L. Kalff.

 

Het huidige Philips logo

Na het eerste logo van Philips zijn er nog vele andere beeldmerken geïntroduceerd door het merk. In totaal heeft het bedrijf dertien verschillende logo’s gehad, waarvan het dertiende logo vandaag de dag nog steeds gebruikt wordt. Het huidige Philips logo werd in 2013 geïntroduceerd, toen Philips alweer ruim tien jaar hetzelfde (vrij eenvoudige) logo gebruikte. 

 

Het nieuwe logo was moderner en meer verbonden aan de historie en werd ontworpen dor Philips Design onder leiding van Thomas Marzano. Het logo bestaat uit een blauw met wit schild met de naam van het bedrijf. De oude golven en sterren van het eerste logo zijn ook in het nieuwe logo verwerkt, namelijk door deze symbolen op het schildje te drukken.

 

Samen met het logo werd de nieuwe slogan van Philips geïntroduceerd, namelijk ‘Innovation and you’. Zowel het logo als de slogan worden vandaag de dag nog steeds gebruikt door Philips. Als je dit logo ziet, herken je het hoogstwaarschijnlijk meteen. Dit komt omdat het logo op alle nieuwe producten en communicatie-uitingen van Philips gebruikt wordt, waardoor je regelmatig met het beeldmerk geconfronteerd wordt.